Projecten

Naast maatwerk biedt het CMD ook een aantal vaste projecten aan voor het basisonderwijs. U vindt deze projecten, speciaal gericht op het basisonderwijs, hieronder. De kosten per project zijn moeilijk vooraf vast te stellen, omdat deze mede afhankelijk zijn van o.a. voorbereiding, reiskosten, materiaalkosten, aantal docenten, aantal groepen en leerlingen, mogelijke zaal- of locatiehuur. Om een indicatie te geven, kun je als richtprijs uitgaan van € 60,- per uur/per docent, exclusief mogelijk bijkomende kosten zoals hiervoor beschreven.
Onderaan de pagina vindt u uitgebreide informatie over onderstaande projecten (te downloaden als pdf).

1. Muziek en beweging

Elke les gaan de kinderen op een muzikale en speelse ontdekkingsreis en beleven ze allerlei avonturen die met klanken en muziek te maken hebben. Door het aanvoelen, horen en zingen van verschillende soorten muziek, worden de fantasie en de sociale vaardigheden gestimuleerd. Daarnaast wordt het gevoel voor puls, timing en ritme, tonaliteit, melodie en harmonie ontwikkeld en worden spelenderwijs ook de motoriek, de taal en het gevoel voor ruimte verbeterd. De leerkracht krijgt handvatten om zelf aan de slag te gaan met muziek en beweging.

Leeftijd groep 1 t/m 3
Aantal lessen 5
Lesduur 45 minuten
Docenten 1
Locatie rustige ruimte op basisschool

2. Muziekvertelkoffer

 
De muziekvertelkoffer is een vrolijke koffer gevuld met muziekspelletjes, slaginstrumentjes, boekjes, cd's en een map met toelichtingen en lessuggesties.
Deze koffer is voor een dagdeel of dag te huur.

Leeftijd groep 1, 2 en 3
Aantal lessen 1
Lesduur 1 of 2 dagdelen
Docenten evt. 1
Locatie eigen leslokaal of rustige ruimte op basisschool

3. MusicaTorium

MusicaTorium is een digitale muzieklesmethode voor het basisonderwijs.Het omvat 25 muzieklessen per groep met gebruikmaking van het digibord. Daarnaast is er een website voor de leerlingen thuis en een docentenwebsite met een daaraan gekoppeld leerlingvolgsysteem.
Elke groep heeft zijn eigen (belevings-)wereld met daaraan gekoppeld een eigen website voor thuisgebruik. Voor docenten is er een docentenwebsite met lesbrieven en -materiaal.

Leeftijd groep 1 t/m 6
Aantal lessen 25 videolessen per cursusjaar
Lesduur 25 à 35  minuten
Docenten digitaal (via digibord)
Locatie leslokaal met digibord

4. Opname eigen schoollied

Het CMD maakt de muzikale begeleiding voor het lied. Samen met school maken we een leuke tekst die ingestudeerd gaat worden, daarna nemen we het lied op en mixen we het af op cd. De school krijgt een master-cd waarvan ze zelf desgewenst kopiën kan maken. 

Leeftijd groep 1 t/m 8
Aantal lessen 1
Lesduur 1 à 2 dagdelen (afh. van groote school)
Docenten 2
Locatie rustige ruimte op school

 5. Bungle in the jungle

'Bungle in the Jungle' is een 'doe'-project. De groep wordt, afhankelijk van het aantal kinderen, in 3 of 4 groepen verdeeld. Elk groepje vertegenwoordigt een dier, bijv. leeuw, aap of olifant. Alle dieren zingen de liedjes en ze begeleiden zichzelf op de verschillende instrumenten uit de doos. Het project wordt afgesloten met een miniconcertje met de ingestudeerde liedjes. 

Leeftijd groep 2 + 3 en/of groep 4 + 5
Aantal lessen 2
Lesduur 60 minuten
Docenten 2
Locatie rustige ruimte op basisschool

 6. Boomwhackers

Deze felgekleurde kunststof buizen hebben verschillende toonhoogtes en iedereen kan ze bespelen: sla (whack) op wat je maar wil en -boom- je maakt muziek!

Leeftijd groep 3 t/m 8
Aantal lessen in overleg
Lesduur vanaf 60 minuten
Docenten 1
Locatie rustige ruimte op basisschool

 7. Muziek in het Kippenhok

Aan de hand van een verhaal maken de kinderen kennis met de muziekinstrumenten die bespeeld worden door de haan en de kippen: de dwarsfluit, de viool en de cello. De liedjes die in het verhaal voorkomen, kunnen de kinderen meezingen. Zo zijn ze actief betrokken bij het project. 

Leeftijd groep 4 + 5
Aantal lessen 1
Lesduur 45 minuten
Docenten 3
Locatie rustige ruimte op basisschool

8. Workshop Samba percussie

Aan de hand van woordritmes wordt in korte tijd een swingend samba percussiestuk in elkaar gezet. De docent maakt gebruik van een fluitje om te wisselen van ritme. Hierdoor wordt het eindresultaat spannend en dynamisch! 

Leeftijd groep 5 t/m 8
Aantal lessen in overleg
Lesduur vanaf 60 minuten
Docenten 1
Locatie rustige ruimte op basisschool

 9. Het mysterie van het raam van Beethoven

De kinderen maken kennis met de dwarsfluit, de viool en de cello. Daarnaast leren ze met dit spannende verhaal op speelse wijze over de componist Beethoven en zijn muziek.

Leeftijd groep 5 t/m 8
Aantal lessen 1
Lesduur 45 minuten
Docenten 3
Locatie rustige ruimte op basisschool

 10. EHBE: Eerste Hulp Bij Eindmusicals

De lessen EHBE zijn een ideale aanvulling om de leerkracht(en) te helpen en o de leerlingen de fijne kneepjes van het musicalvak bij te brengen.
Met aandacht voor zangtechniek, uitspraak, tekstinterpretatie, mimiek, drama en podiumgebruik wordt de eindmusical geperfectioneerd. 

Leeftijd groep 8
Aantal lessen 2-4
Lesduur 90 minuten
Docenten 1
Locatie rustige ruimte op basisschool