Met deze digitale Scheurkalender komen kinderen uit groep 5 tot en met 8 alles te weten over kunst en cultuur in de gemeente Valkenswaard van vroeger en nu. Alle basisscholen in Valkenswaard kunnen een inlogcode aanvragen. Daarmee kun je de kalender gratis gebruiken.

Hoe werkt het?

Via digitalescheurkalender.com kun je kiezen uit 12 onderwerpen, met elk één thema. Met de hele klas kun je zo alles ontdekken over bijzondere kunst en cultuur in Valkenswaard. Soms met kijkvragen, weetjes, filosofische vragen, extra doe-opdrachten en filmpjes. Bijvoorbeeld: hoe werkt een molen? Wat is de geschiedenis van de Hofnar sigaren? Wat voor kunst vind je in Valkenswaard? En waar komt de naam Valkenswaard eigenlijk vandaan?

Cultuuronderwijs

Met cultuuronderwijs leren leerlingen dat er niet maar één manier is om de wereld te bekijken. Ze nemen de inspirerende en creatieve uitingen van anderen in zich op, maar ontdekken dit ook bij zichzelf. Dat is belangrijk, want om goed mee te kunnen doen in een samenleving die snel verandert, zijn creativiteit, flexibiliteit en verbeeldingskracht enorm van belang. Veel leerkrachten vinden het - wegens tijdgebrek- lastig om cultuureducatie te geven, de Digitale Scheurkalender is de ideale tool hiervoor. Ook wordt kennis over - en de verbinding met Valkenswaard - verstevigd door alle informatie.

Over de Scheurkalender

De Digitale Scheurkalender is een initiatief van de CultuurCoaches en gerealiseerd dankzij een samenwerking tussen met de gemeente, VVV, Stichting Vaart, Steendrukmuseum, Valkerij museum, Rijtuigenmuseum en Weerderheem.