Zelf een instrument bespelen, dansen of zingen: je kunt er heel veel plezier aan beleven. Om je op het gebied van muziek en dans te oriënteren en verder te ontwikkelen kun je in Valkenswaard terecht bij het Centrum voor Muziek en Dans: al vele jaren hét vertrouwde adres waar je onder deskundige en enthousiaste begeleiding kunt ontdekken, leren en doen.

Uitgebreid pakket muziek- en danslessen

Ook dit schooljaar heeft het Centrum voor Muziek en Dans weer een uitgebreid pakket met muziek- en danslessen in verschillende vormen:

  • kennismakingspakketten en proeflessen
  • muziekles
  • dansles 
  • samenspel
  • korte cursussen
  • leskaarten voor volwassenen

We zijn er voor iedereen: beginnende en gevorderde amateurs, mensen die een vakopleiding nastreven, jeugdigen, volwassenen en senioren, verenigingen, maar ook niet georganiseerde groepen en individuele belangstellenden. Iedereen kan voor opleiding en begeleiding, ondersteuning, bemiddeling en advies bij ons terecht.

Een nieuw geluid

Daarnaast verzorgt het Centrum voor Muziek en dans steeds meer activiteiten voor het onderwijs. Vorig schooljaar is een start gemaakt met ‘Een nieuw geluid’. Dit programma is erop gericht zoveel mogelijk kinderen via het onderwijs in aanraking te brengen met muziek en dans. Het Centrum voor Muziek en Dans staat middenin de samenleving en wil van daaruit blijven bijdragen aan het rijke sociaal-culturele leven: laagdrempelig en breed toegankelijk voor alle inwoners van Valkenswaard. In zowel het klassieke als populaire genre. We zijn trots op de kwaliteit en diversiteit van ons aanbod, waarmee we onze cursisten veel kunnen bieden. Regelmatig worden er presentaties georganiseerd, waarin onze cursisten de gelegenheid krijgen zich te presenteren op een podium.

Meer weten?

Wil je meer weten of heb je misschien een heel specifieke wens? Aarzel niet en neem contact op met ons. Vaak is meer mogelijk dan je denkt. We zullen ons uiterste best doen om je zoveel mogelijk tegemoet te komen. Alleen zo kunnen we blijven werken aan de verdere ontwikkeling van ons Centrum voor Muziek en Dans waar iedereen terecht kan en de kans krijgt om zich te ontwikkelen.