De cursus Djembé, ook wel Afrikaans trommelen genoemd, heeft als doel om mensen in aanraking te brengen met West-Afrikaanse percussie-ritmes. Deze ritmes zijn geënt op muziek uit onder andere Mali, Guinee, Senegal en Ghana. Zowel de techniek van het spelen als de achtergronden van de muziek komen aan de orde. Begrippen als leader, frontman, solist en cues worden toegelicht om de muziek te kunnen begrijpen en te kunnen spelen. Gewerkt wordt aan basisslagen en basispatronen.

Samenspelen en spelplezier staan bij de cursus op de eerste plaats. Techniek en speelvaardigheid krijgen natuurlijk ook grote aandacht. De cursus is bestemd voor zowel beginners als de iets gevorderden. Bij voldoende inschrijvingen starten er 2 cursussen. er is dus plaats voor zowel beginners als gevorderden.

De sessies worden geleid door Bruce van Mulier. Deze muzikant speelt als percussionist in diverse ensembles en bands. Ook kan hij bogen op een brede ervaring als docent onder meer in Eindhoven, Nijmegen en Rotterdam.

De cursus Djembé gaat dit seizoen op dinsdag 31 oktober 2023 en dinsdag 19 maart 2024 om 20.00 uur weer van start!
Deze cursus kost € 118,- voor 10 lessen van een uur.

Wil je meer informatie of meedoen met een gratis proefles? Meld je dan snel aan bij de administratie van het Centrum voor Muziek en Dans.
Aanmelden voor de cursus kan ook digitaal via het algemeen inschrijfformulier.