Samen muziek maken is leuk en leerzaam. Het spelen in een ensemble is een belangrijke aanvulling op de pianoles, gitaarles of andere muziekles. Het Centrum voor Muziek en Dans wil samenspel op alle mogelijke manieren stimuleren. Afhankelijk van de belangstelling van leerlingen en de mogelijkheden binnen het Centrum voor Muziek en Dans kunnen er ensembles worden samengesteld en opgestart.

Voor deelnemers aan onze ensembles gaat er komend schooljaar iets veranderen. In verband met stijgende kosten hebben we de tarieven moeten aanpassen. Voor leerlingen die een jaarcursus volgen betekent dit dat we de ensembles niet meer gratis kunnen aanbieden. Ook de overige tarieven voor deelname aan ensembles hebben we aan moeten passen. Een overzicht van alle nieuwe tarieven vindt u hieronder.

Een greep uit ons aanbod:

GitaarensembleZowel klassiek als populair gitaarrepertoire wordt ingestudeerd o.l.v. Erik Verhoef en voor publiek uitgevoerd. 
JazzbandEen gevorderd ensemble op de woensdag. Jazz-standards worden vertolkt. Natuurlijk speelt improvisatie een belangrijke rol. De Jazzband wordt begeleid door Jan Snijders.
Strijkersensemble

Elke week op woensdagmiddag op een leuke en leerzame manier samen muziek maken o.l.v. Liesbeth Hendrix. Het strijkersensemble is een goede aanvulling op de reguliere viool/cello les.

DwarsfluitensembleEen ensemble voor dwarsfluitisten o.l.v. Femke van Leeuwen in het klassieke en moderne genre met een gevarieerd repertoire.
PopbandIn overleg met je docent kun je al na één jaar muziekles in één van onze bands komen spelen. Er is keuze uit meerdere popbands van verschillend niveau met elk z'n eigen repertoire. De popbands worden begeleid door Puk van Hout.
ToetsensembleHet toetsensemble bestaat uit zang, toetsenisten en begeleidingstrack. Eens per 4 weken wordt er gerepeteerd o.l.v. Ruud Smeets.
KinderkoorBasisschoolleerlingen (groep 4-8) zingen wekelijks met veel plezier en treden regelmatig op. Elke dinsdagavond van 18.30 - 19.15 uur o.l.v. Puk van Hout.

Schooljaar 2023-2024
Tarieven kinderen / jongeren (tot 21 jaar)

Ensembles & zanggroepenWonend in ValkenswaardNiet wonend in Valkenswaard
Leerlingen die een jaarcursus volgen€ 45€ 45
Leerlingen die geen jaarcursus volgen€ 135€ 175
Bandcoaching / popbandWonend in ValkenswaardNiet wonend in Valkenswaard
Leerlingen die een jaarcursus volgen€ 45€ 45
Leerlingen die geen jaarcursus volgen€ 135€ 175

Tarieven volwassenen (vanaf 21 jaar) schooljaar 2023-2024

Ensembles, zanggroepen & Bandcoaching / popband 
Leerlingen die een jaarcursus volgen€ 85 (incl. 21% btw)
Leerlingen die geen jaarcursus volgen€ 215 (incl. 21% btw)